Contact
 
De Amsterdam Green Challenge, richt zich op de Albert Cuyp met een business development traject. Met als doel 40% energie besparing, 30% afval te reduceren en 20% minder water te verbruiken. In 100 dagen worden young professionals en actieve burgers uitgedaagd om duurzame businessmodellen te ontwikkelen. 

Weaverbird heeft een vooronderzoek uitgevoerd om lokaal netwerk op te bouwen. Om op zoek te gaan naar de kansen hebben is een ‘pop-up thinktank’ georganiseerd op de markt. Bij deze thinktank zijn de ondernemers, omwonenden, winkelend publiek en beleidsmakers uitgedaagd om mee te denken over de groene toekomst van de Albert Cuyp Markt. Hier kwamen een keur aan ideeën uit voort, variërend van praktische kleine oplossingen tot de nieuwste technologische innovaties. 

De crux is hoe duurzame oplossingen economisch interessant te maken, dit kan door een disciplineoverstijgende benadering. Daarvoor is een hoger abstractieniveau nodig, en andere vernieuwende partijen. De kennis en oplossingen liggen voor het oprapen, echter missen we de aanjager om actief op zoek te gaan naar duurzame initiatieven – Weaverbird is die aanjager

Klik voor meer informatie hier.
22/6/2022 10:08:47 am

Good reading your postt

AntwoordenLaat een antwoord achter.